Černelavci za Koroško

Spoštovani krajanke in krajani,

tudi v naši krajevni skupnosti bomo pomagali prizadetim v poplavah. Prek humanitarnih organizacij bomo pomoč poslali na Koroško, ki je najbolj prizadeta. Akcijo organizirata Svet krajevne skupnosti Černelavci in Gasilsko društvo Černelavci, zbirali bomo nujne potrebščine za gospodinjstvo, opremo in pripomočke (nove, lahko tudi rabljene, vendar brezhibne in čiste) po priporočilih Uprave za zaščito in reševanje.

Predmete in opremo bomo zbirali

v vaškem domu v Černelavcih vsak dan med 15.00 in 17.00 do preklica.  

Spisek stvari, ki jih lahko prinesete, bomo objavljali na spletni strani naše krajevne skupnosti

https://cernelavci.si

izobešen pa bo tudi na vaškem domu.

Kontaktne osebe: Boris Lončar – 041 339 435, Jožica Viher 041 383 340, Luka Skok 041 822 543

Skupaj!

Svet KS Černelavci in Gasilsko društvo Černelavci

11. avgust 2023

Spoštovani,

Vaš odziv je bil hiter in množičen, zbrali smo kar nekaj pomoči in potrebščin, prispevali so tudi ljudje iz drugih krajev.

Ker je regijski štab civilne zaščite Koroške vse organizacije, podjetja in posameznike zaprosil, naj do nadaljnjega ne dovažajo hrane in oblačil, ker so skladišča trenutno zapolnjena, vas tudi mi prosimo, da do nadaljnjega ne prinašate pomoči.

Seveda pa lahko pomoč pripravite in jo shranite doma, prinesli pa jo boste, ko jo bodo na Koroškem spet potrebovali.

Hvala.
Skupaj!

9. avgust 2023

Kot sporoča Civilna zaščita Koroške, za zdaj najbolj potrebujejo:

 • hrano (z daljšim rokom trajanja) in hrano za otroke
 • trajno mleko
 • vodo in drugo brezalkoholno pijačo
 • sredstva za osebno higieno
 • toaletni papir
 • detergente in druga čistila, rokavice, vrečke za smeti
 • rjuhe
 • brisače
 • igrače in knjige za otroke
 • postelje (otroške in večje)
 • kuhinjske stole
 • orodje: lopate, krampe, motike, sekire, metle, delovne rokavice, samokolnice

Denarja ne zbiramo, če je le mogoče, naj bo podarjena pomoč v kartonskih škatlah.

28. avgust 2023

Vaša pomoč je prišla v prave roke, poln tovornjak opreme, pripomočkov in hrane je na Koroško brezplačno dostavilo podjetje GMT. Največ je bilo igrač, knjig, oblačil in iger za otroke, pa tudi otroške postelje, vozički, stoli ter druga oprema za higieno in zaščito.

31. januar 2024

Dobrodelna akcija Černelavci za Koroško naj prostovoljski dogodek 2023.

V kategoriji naj prostovoljski dogodek 2023 je komisija soboške občine izbrala dobrodelno akcijo Černelavci za Koroško, v kateri sta z zbiranjem pomoči za prizadete v lanskih poplavah sodelovali Krajevna skupnost Černelavci in Prostovoljno gasilsko društvo Černelavci.

Priznanja najbolj požrtvovalnim prostovoljcem v občini za minulo leto so podelili 31. januarja, župan Damjan Anželj se je ob tem zahvalil vsem gasilcem, pripadnikom civilne zaščite, komunalnim delavcem, vodstvom krajevnih skupnosti in lokalnim podjetnikom ter vsem občankam in občanom, ki so kakor koli priskočili na pomoč in pomagali, da poplave niso povzročile večje škode.

Županovo priznanje naj prostovoljec v letu 2023 je prejel upokojenec Jože Borovič iz Kroga, ki že 55 let nesebično pomaga sokrajanom na različnih področjih.

Priznanje za naj prostovoljsko društvo v letu 2023 je v imenu vseh 12 prostovoljnih gasilskih društev v občini prevzela Gasilska zveza Mestne občine Murska Sobota za pomoč ob naravnih nesrečah v letu 2023, ko je julija našo regijo zajel orkanski veter, avgusta pa vso Slovenijo uničujoče poplave.

V kategoriji naj prostovoljska organizacija 2023 je priznanje prejelo območno združenje Rdečega križa Slovenije Murska Sobota za dejavnost prostovoljcev, ki že več desetletij brezplačno merijo dejavnike tveganja in informirajo o varovanju in krepitvi zdravja.