mentorica Julija Fajhtinger

Magistra profesorica glasbe, pevka v zasedbi Happy Vibe, spremljevalna pevka in kitaristka Tinkare Kovač, certificirana inštruktorica joge za otroke in najstnike.

Naše poslanstvo je širiti idejo, da vsak izmed nas v sebi nosi izjemen inštrument ter da se lahko s pravo vajo prav vsak nauči obvladovati svoj glas in peti. Še bolj pomembno pa je, da se svoj glas naučimo imeti radi.

Vsako vajo se trudimo prilagoditi posamezniku. Redno se izobražujemo o vseh novostih pri poučevanja glasu in petja ter skrbimo, da so naši pristopi vedno sveži ter podkrepljeni tako s teorijo kot prakso.

Julija na akademiji za glas poučuje indivdiualne vaje, šolo za petje harmonij in pevsko jogo za otroke. Veseli jo delo z vsemi generacijami. Želi si, da učenci začutijo pomen glasbe in da ta skozi spoznavanje telesa lahko zazveni v njih samih.

Je dobitnica priznanja za umetniško delo PEF in dobitnica Perlachove nagrade za dosežke na področju glasbene umetnosti.

Njena pevska pot se je začela z urami klasičnega petja na glasbeni šoli. Bila je članica zbora Carmina Slovenica, različnih vokalnih skupin, s katerimi se je doma in v tujini udeleževala revij in turnej.

Kot pevka in kitaristka je bila članica različnih popovskih in rockovskih zasedb, s katerimi se je predstavila na raznih festivalih doma in v tujini. Sodelovala je s SNG Maribor in v operi Čarobna piščal, kjer je nastopala kot pevka in klarinetistka.

Pevske izkušnje si je nabirala pri raznih profesorjih petja, trenutno pa svoj glas aktivno izobražuje pri Nataši Nahtigal. Redno se udeležuje delavnic pri domačih in tujih predavateljih. Izkušnje pridobiva in širi s poučevanjem, koncertiranjem in izobraževanjem. Trenutno sodeluje z različnimi mentorji iz tujine, kot so Melissa Cross, Mary Zimmer, Laurel Irene in Diva Satanica.

Septembra 2018 je postala certificirana inštruktorica joge za otroke (YAI-Yoga Aliance International), marca 2019 pa certificirana inštruktorica joge za najstnike.

Poučevala je na Ekonomski gimnaziji v Murski Soboti, kjer je bila mentorica za glasbene dejavnosti, vodila vokalno skupino mladih deklet, postala učiteljica petja, kitare in klavirja v Glasbeni učilnici Apolonya ter vodja otroške glasbene skupine na Madžarskem.

Trenutno kot pevka in kitaristka nastopa v zasedbi Happy Vibe, kot spremljevalna pevka in kitaristka pa pri Tinkari Kovač. Kot samostojna glasbenica se pojavlja pod umetniškim imenom Julie.

Njena magistrska naloga ima naslov Uporaba skladb, ki posegajo na jazzovsko področje na glasbenih šolah in uvrstitev klarineta v nadstandardne jazzovske programe.