Krajevna organizacija Rdečega križa Černelavci je spet poskrbela za meritve krvnega tlaka, holesterola, sladkorja in kisika v krvi ter indeksa telesne mase.

Akcija poteka vsak prvi torek v mesecu (razen julija in avgusta) v vaškem domu Černelavci  med 17. 00 in 18.00.

Čeprav so bile razmere zahtevne in tudi nevarne, smo tudi med epidemijo covida 19 izvajali aktivnosti. Seveda ne vseh, zato tiste, ki jih nismo mogli, zdaj znova uvajamo, med njimi so naštete meritve. Tudi med epidemijo smo socialno ogroženim družinam in posameznikom brez prekinitve dostavljali pomoč v obliki prehrambenih artiklov, trenutno 18 družinam  s 50 osebami. 

Tudi na skupščini Območnega združenja Rdečega križa Murska Sobota so podelili priznanja za nesebično in prostovoljno delo  predvsem v času epidemije. Ob tem moramo posebej izpostaviti tudi Prostovoljno gasilsko društvo Černelavci, ki omogoča uporabo vozila za prevoz humanitarne pomoči.

V krajevni organizaciji Rdečega križa Černelavci z vsemi lokalnimi društvi v Krajevnih skupnostih  Černelavci, Kupšinci, Veščica in Polana ter vodstvih skupnosti si želimo sodelovanja, vsekakor pa tudi pričakujemo informacije tudi od občanov. Pri tem opozarjamo, da je prostovoljcev vedno manj, posebej pa med njimi pogrešamo mlade.

Ob tem vas prosimo, da nam pomagate s predlogi, kdo je potreben pomoči, saj zaradi omejenega števila prostovoljcev nimamo vseh podatkov.

Marjan Horvat, 
krajevna organizacija Rdečega križa Černelavci


meritve krvnega tlaka, holesterola, sladkorja in kisika v krvi ter indeksa telesne mase, vsak prvi torek v mesecu (razen julija in avgusta) med 17. 00 in 18.00 uro.