20-letnica Mešanega pevskega zbora Černelavci

V soboto, 15. aprila, je Kulturno-turistično društvo Černelavci, v okviru katerega deluje tudi Mešani pevski zbor Černelavci, pripravilo Glasbeno doživetje.

V soboto, 15. aprila, je Kulturno-turistično društvo Černelavci, v okviru katerega deluje tudi Mešani pevski zbor Černelavci, pripravilo Glasbeno doživetje, na katerem so skupaj s številnimi glasbenimi gosti in ljubitelji petja proslavili častitljivi jubilej zbora, ki ga vodi zborovodkinja Marijana Škrilec.

Ob domačih pevkah in pevcih sta se predstavili Vokalna skupina Lenčice pod vodstvom Nuše Copot, ki je z ubranim petjem popestrila medgeneracijsko sodelovanje in Tamburaška skupina Kulturnega društva Cven, ki je dodala harmonijo čudovitih zvokov tamburic. Mira Huber je s prijateljico prepevala o soncu, ki je življenjska energija, Glasbena delavnica Hiša sadeži družbe, ki jo tudi vodi Marijana Škrilec, pa se je pridružila slavljencem s pesmijo Nede me več rasla ob spremljavi Štefana Šantavca na klavirski harmoniki.

Predsednica društva Jožica Viher je slavljence presenetila s torto in šopki cvetja ter jima namenila besede pohvale, pevcem, ki še nimajo značk in priznanj, pa je vodja izpostave Javnega sklada Republike Slovenije za ljubiteljsko dejavnost Nataša Brulc Šiftar podelila Gallusova priznanja in značke za 10 in 20 let prepevanja.

Domači zbor je povzetek doživetja zaokrožil s pesmijo V našen kraju je lipou. Slavljence in obiskovalce sta nagovorila tudi župan soboške občine Damjan Anželj, ki je zboru podelil priznanje, in predsednik krajevne skupnosti Černelavci Miran Forjanič.